Misiunea Noastră

Misiunea Noastră

 

DE CE ASOCIEREA HAV-A?

Avem un vis: ca fiecare om să se poată exprima creativ, responsabil și sincer în mediul său de viață!

Un răspuns asemănător ar fi cel a întrebării „De ce creăm artă?”, in extremis cu toții o facem!

Dorim să modelam o bucată din realitate cu înțelegere și bun simț.

Cu cât este mai aproape de persoană și de o fărâmă din ceea ce este “adevărat “, cu atât, fiecare dintre noi, mai mult îi atribuim valoare! Reciproc, dorim să ne modelăm arta pentru a răspunde și pentru a ne modela după realitate.

Noi ne exprimăm prin simbol experiența proprie a vieții și ne dorim să ajungem la conștiința de moment a clipei, pe care clipă o extindem euforic în eternul prezentului, prin procesul de creare, dar să și prezicem și să creăm viitorul.

Este un sentiment extraordinar când privim în urmă la ceea ce am ridicat și putem spune “Eu am făcut asta! “ și avem împlinire!

 

CUM?

Exercițiul nostru nu este unul de exprimare a sinelui egoist, ci este unul de exprimare a sinelui empatic, prin ochii și simțirea celui ce ne roagă/acceptă.

Prin simbol condensăm ceea ce am trăit și cunoaștem într-o manieră în care și un copil să o poată înțelege.

Acțiunile noastre trebuie să aibă SEMNIFICAȚIE !

Sensurile profunde sunt importante! Dar nu trebuie ca pentru ele să omitem evidentul! Să nu uităm că arta noastră este percepută atât din exterior cât și din interior, iar ambele percepții sunt funcții de timp și de distanță.

În exterior avem banca ce ne permite să facem o pauză în viața noastă și să privim. Moment în care putem începe să înțelegem și să vedem detalii, pe care altfel nu le-am fi perceput și nu ar fi existat, pentru noi. Putem vedea claritate, mișcare, gândire, intenție și permanență - le vedem ca pe un obiect - dar am putea să vedem și defecte sau lipsă de gândire. Pe primele caracteristici noi ni le dorim, pe cele din urmă le evităm.

Tot în exterior mai avem două forme de percepție pietonul și vehiculul. Ambele sunt dinamice, arta noastră devine, în acest caz, fundal și ca atare trebuie să aibă armonie atât în viteză cât și la pas. Iar funcția de obiect trebuie să își cedeze valențele și să devină parte a fundalului.

 

În interior locuim sau vizităm și vedem/trăim spațiul permanent prin locuire sau ocazional prin vizită. Ne aflăm în aceeași dualitate a percepției în timp, diferența fiind că în acest caz, atât cel care locuiește cât și cel care vine în vizită, va trebui să vadă casa ca pe fundal de exprimare a locuitorului și să permită amintire.

O vedem ca datoria noastră de a crește înțelegerea și posibilitatea, în societate cât și la individ, de exprimare a sinelui. În cazul societății, a sinelui colectiv, genius loci, iar în cazul individului a sinelui propriu.

 

CE ANUME ESTE HAV-A?

 

Suntem un Hub creator și vă oferim servicii complete de arhitectură, inginerie, proiectare, modelare, design cât și servicii conexe creatoare, printare 3D, modelare de obiect și obiecte de artă, de pictură cât și artă fotografică.

Organizăm, ocazional, tururi ghidate de arhitectură - în timpul unei plimbări prin urbe discutăm semnificația a ceea ce vedem și percepem.

Organizăm ocazional ateliere/evenimente de creație.

 

office@hav-a.ro 004 0787 573 573