Horia Alexandru Visan

Bună ziua!
Sunt arhitect acreditat de OAR și de Institutul de Case Pasive, „Passiv Haus”, Darmstadt PHI și cadru didactic asociat în cadrul Departamentului de Științe Tehnice al Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București. Și ador să lucrez în domeniul arhitecturii!

Arhitectura îmi oferă posibilitatea să nu mă plictisesc de ceea ce fac și să nu intru într-o monotonie. Prin proiectare avem posibilitatea, printr-un parteneriat eu - arhitect beneficiar - client, să creem și să dezvoltăm o imagine a societății. Prefer să văd partea plină a paharului și să reprezint astfel prin lucrarea mea, o valoare morală și socială înaltă.

Sunt perfect conștient de realitate și ce înseamnă o construcție, o investiție considerabilă și un formator de opinie socială pentru cel puțin o jumătate de veac. Astfel încerc ca lucrările mele să aibă o dăinuire asemănătoare.

Un pericol major pe care îl observ eu este o îndepărtare a omului dintr-un dialog cu orașul, o pierdere a prieteniei cu orașul. Eu vă invit să ne plimbăm prin oraș și să-l vedem, să-l cunoaștem și să ne reîmprietenim cu el împreună.

După cum v-am spus temerea mea cea mai mare este să intru într-o monotonie, dar proiectarea de arhitectură în România îmi oferă aproape zilnic momente de uimire și îmi cere atenție pentru a depăși clipa.

Specialitățile mele sunt: modelarea volumetrică și dispunere planimetrică, finisaje și subansambluri funcționale cu detaliere, studii de însorire și iluminare, calcul higroscopic și termic. Aș prefera să intrăm cât mai repede în domeniul proiectării bio-climatice.
office@hav-a.ro 004 0787 573 573